سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز خدمات مشاوره ای طلوع زندگی

ارتقاء سلامت خانواده

اصولی برای تحکیم بنیان خانواده

نکته بسیار مهم دیگر برای دستیابی به تحکیم زندگی خانوادگی این است که زن و شوهر رازدار یکدیگر باشند . ما می گوییم هیچ وقت دروغ نگویید و صداقت طرف مقابل را زیر سوال نبرید ولی می تواند مگوهایی در درون شما بماند .

در خیلی از مواقع زوجین نمی دانند که کی باید سخن بگویند ، کی باید از مهارت های دیداری ، شنیداری و گفتاری خودشان با همسرانشان استفاده کنند . کی باید بشناسند که زن و مرد به لحاظ روحی دارای تفاوت هایی هستند و براثر آن تفاوت ها باید از هم توقع داشته باشند . ما همیشه توصیه می کنیم که هیچ وقت موریانه کذب و دروغ را وارد زندگیتان نکنید .

 

در بحث تحکیم خانواده قبول کردن احترام طرفین در همه حال بخصوص به هنگام مشاجره و جر و بحث یکی دیگر از فاکتورهایی است که باید به آن توجه کرد. چرا کسانی که عصبانی هستند گاه ادب را رعایت نمی کنند؟ ما توصیه های بسیاری در این زمینه در دینمان داریم . اینکه وقت عصبانیت حکم نرانید ، تصمیم نگیرید و ... اگر قادر نباشیم که عصبانیت خودمان را کنترل کنیم و حتی از دایره ادب و احترام پا را فراتر گذاریم به معنی آن است که فاقد مدیریت هوش هیجانی هستیم.

لذا یکی از مهارت هایی که باید آموزش داده بشود دانستن در مورد هوش هیجانی است . چگونه از هیجانات خودمان به نحو درست استفاده کنیم و یا بر آن سرپوش بگذاریم .

 

شناخت تهدیدها و فرصت های میدان زندگی : یکی دیگر از مواردی است که ما را به تحکیم بنیان خانواده می رساند . اگر میدان زندگی و انتخابمان را بویژه درخصوص انتخاب همسر بشناسیم ، همشیه به فرصت ها دست پیدا می کنیم .

یکی از فاکتورهای مهم تحکیم زندگی خانوادگی بروز عواطف و احساسات مابین زوجین است . معمولاحجب و حیای خانم ها مانع می شود که کمتر عواطف شان را بروز بدهند ولی مردان می توانند به سادگی آن را خرج کنند . معمولا در ابتدای ازدواج پسران به راحتی احساسات شان را خرج می کنند و محبت شان را به همسرشان ابراز می کنند و دخترها هم گاهی کمی از احساس شان را بروز می دهند ولی چون زمینه عاطفه زن قوی تر است یواش یواش به مرور زمان پا را از اعتدال فراتر می گذارد و بیشتر و بیشتر عواطفش را بروز می دهد آن قدر که مرد می بیند جایی برای بیان عواطفش نیست لذا می بیند خانم از عواطفش خرج می کند و آقا عقب نشینی می کند . وقتی از چنین آقایی می پرسی که مگر همسرت را دوست نداری که به او ابراز احساسات نمی کنی؟ می گوید : من همسرم را خیلی دوست دارم از صبح تا شب دارم به خاطر او و زندگیمان زحمت می کشم ولی مگر باید هر دقیقه آن را بگویم ؟!

در حالی که روایت از ائمه اطهار و بخصوص پیامبراکرم (ص) خطاب به مردان داریم که می فرمایند : به زنت بگو ، دوستت دارم که تا ابد از قلبش نمی رود . ولی متاسفانه ملاحظه می شود که پس از گذشت چند سال از ازدواج دیگر مرد حاضر نیست که به همسرش بگوید دوستش دارد و محبتش را ابراز کند ! یکی از راه های تخریب خانواده این است که زن و مرد از ارتباط عاطفی فاصله بگیرند و به همدیگر جملات زیبای عاطفی نگویند .

 

نکته دیگری که در تحکیم بنیان خانواده مطرح است ؛ تامین معاش به اندازه شانیت از راه درست و حلال است ، لباس هم بودن از نظر تامین معاش و خواسته ها و توقعات توجه به این نکات ما را به تحکیم خانواده می رساند .

 

دیگر بحث اصلی طهارت به معنی داشتن امنیت : امنیت فردی و اجتماعی نیز مطرح است . زندگی خانوادگی باید سرشار از امنیت روانی باشد تا هر فردی بتواند در آن احساس آرامش کند . همان گونه که زن به محیط امن نیاز دارد . مرد هم نیاز دارد .

 

نکته بعدی این است که قبول داریم در هر زندگی مشکلات و اختلافاتی به وجود می آید ولی فراموش نکنیم هرگز در این مواقع حرمت شکنی و تحقیر اتفاق نیفتد تا بعدا نگوییم اشتباه کردیم و مجبور به عذرخواهی بشویم . چرا باید تحقیر و حرمت شکنی کنیم و بعد هم عذرخواهی کنیم؟!

 

سعی کنیم در موقعیت های زندگی مان از افراط و تفریط که دو آفت وحشتناک است ، خودداری کنیم. افراط و تفریط در همه جای زندگی می تواند خودش را نشان بدهد . همه چیز را باید به صورت معتدل پیش ببریم . افراط و تفریط در زندگی خانوادگی ما را از تحکیم دور می کند .